Artykuł pochodzi z serwisu NATURAL POLAND - מפיץ סיטונאי של חומרי גלם
.
חמאת קקאו מצוינת ללחות העור כי היא מרגישה רכה וחלקה. רבים אוהבים את הריח העדין של השוקולד. חמאת קקאו בדרך כלל נראית צהבהבה בהירה או לבנה.
לעומת זאת, כאשר מורחים חמאת שיאה על הפנים, המרקם הגרגירי מעט הופך לחלק ומשיי. יש אנשים שאוהבים את הריח העדין של האגוזים שהיא מפיצה. חמאת שיאה לרוב בעלת צבע צהבהב בהיר או לבן.
גם חמאת קקאו וגם חמאת שיאה מלאות בחומצות שומן שטובות לעור. חמאת הקקאו עשירה בשומנים רוויים כמו חומצה סטארית וחומצה פלמיטית. בנוסף, היא מכילה חומצות שומן רב-בלתי-רוויות כמו חומצה לינולאית, וחומצות שומן חד-בלתי-רוויות כמו חומצה אולאית. חומצות השומן הללו מסייעות ביצירת מחסום על העור שמונע איבוד לחות ושומר על מה שכבר קיים.
מצד שני, חמאת השיאה מכילה את הכמות הנכונה של חומצות שומן רוויות ונייטרליות. יש בה כמויות גדולות של חומצה סטארית וחומצה אולאית. חומצות שומן אלו מועילות לבריאות העור שלך, שכן הן הופכות אותו לרך ולח.
חמאת הקקאו היא מקור מצוין לויטמין E, שהוא נוגד חמצון חזק. בשל תכונותיו נוגדות החמצון, ויטמין E יכול לסייע במניעת נזק לעור הנגרם כתוצאה מגורמים סביבתיים. בנוסף לויטמין A, חמאת שיאה מכילה גם ויטמין E, המסייע לעור לחדש תאים ולהישאר במראה צעיר.
חמאת קקאו וחמאת שיאה טובות לעור מכיוון שהן שומרות עליו לח וחלק. הן עשויות לעזור בבעיות עור כמו עור יבש, אקזמה וסימני מתיחה.
חמאת קקאו פופולרית מאוד מכיוון שהיא מזינה ומזינה את העור. היא יוצרת מחסום שמונע מהעור לאבד לחות ומגמישה את העור. כאשר משתמשים בה באופן קבוע, חמאת קקאו הוכחה כמשפרת את מראה המרקם והגמישות של העור. בנוסף, שימוש קבוע עשוי להפוך צלקות וכתמי מתיחה לפחות בולטים.
חמאת קקאו היא מוצר המשמש בקוסמטיקה ובתעשיית המזון. יש לו תכולת שומן גבוהה, ולכן הוא עובד נהדר כמוצר מזין ומתחדש. יש לו ריח נעים האופייני לשוקולד.
בנוסף, נוגדי החמצון ב-קקאו חמאה יכולים לעזור לשמור על מראה צעיר של פניך על ידי סילוק רדיקלים חופשיים מזיקים. היכולת שלו להפסיק דלקת עשויה גם לעזור להרגיע עור שנחשף ללחץ רב מדי.
חמאת שיאה היא הבחירה הטובה ביותר לשמירה על עור רך ובריא. היא מצוינת לעור יבש ופגום מכיוון שהיא סופגת במהירות ושומרת על העור לח לאורך זמן. אנשים עם בעיות עור כמו אקזמה, פסוריאזיס ופריחות מוצאים שחמאת שיאה עוזרת להם להרגיש טוב יותר.
חמאת שיאה טהורה ובריאה המיועדת לשימוש קוסמטי. יש לו הרכב טרי ומקורי, אשר מבטיח תוכן גבוה של ויטמינים A ו- E אחראי על עיכוב תהליך ההזדקנות של העור. לחמאת שיאה מההצעה שלנו יש את הריח, הצבע והעקביות הנכונים, מכיוון שהיא אינה מדוללת בשמנים אחרים.
חמאת שיאה מכילה גם חומרים כימיים המסייעים להרגיע עור מגורה ולהפחית גירוי. מכיוון שהיא מספקת לחות ומרעננת את העור, היא יכולה לעזור להפחית קווים דקים וקמטים בפנים.
איזה מהם טוב יותר תלוי בסוג ובצרכים של העור שלך. הנה כמה דברים שיכולים לקרות:
עור יבש: חמאת שיאה היא בחירה מצוינת לעור יבש כי היא לחה היטב. היא עוזרת לעור להיות רטוב יותר ומחזיקה את הלחות, מה שהופך אותו לרך וחלק יותר. חמאת שיאה יכולה להיות הבחירה הטובה יותר אם העור שלך יבש מאוד.
עור שמן: חמאת קקאו טובה יותר לעור שומני מאשר חמאת שיאה, מכיוון שהיא פחות שומנית. היא שומרת על עור הפנים שלך לח מבלי לגרום לו להיות שומני, כך שהוא נשאר רך וחלק. חמאת קקאו יכולה להיות מועילה, אך אנשים עם עור שומני לא צריכים להשתמש בה יותר מדי, אחרת נקבוביותיהם עלולות להיחסם.
עור רגיש: חמאת קקאו וחמאת שיאה בטוחות לשימוש על עור רגיש. אך מכיוון שחמאת שיאה מרגיעה, היא בחירה מצוינת לאנשים עם אי סבילות או דלקת.
עור משולב: אנשים עם עור משולב צריכים להשתמש בחמאת שיאה על אזורים יבשים כמו המרפקים, הברכיים והרגליים וחמאת קקאו על שאר האזורים. בשיטה זו, ניתן לשנות את כמות הלחות באזורים שונים בפנים.
בעיות עור ספציפיות: אנשים עם בעיות כמו אקנה או סימני מתיחה נוהגים לשמוע להשתמש בחמאת שיאה כי היא יכולה לרפא ולגדל עור חדש. היא עוזרת להפסיק גירוד ויכולה להפוך צלקות וסימני מתיחה לפחות בולטים. אבל אנשים לעיתים שוכחים שחמאת קקאו הופכת את העור לגמיש יותר ושומרת עליו לח.
לסיכום, חמאת קקאו וחמאת שיאה טובות לעור שלך בדרכים הייחודיות שלהן. כדאי לקחת בחשבון את סוג העור שלך, הבעיות והאופן שבו אתה רוצה להיראות. תוכל לבחור את החמאה הטובה ביותר להזנה ופינוק העור שלך בהתאם לאופן שבו היא פועלת ולמה שהוא זקוק לו. זה ייתן לך גוון עור מבריק.
חמאת קקאו נראית בצבע שמנת או צהוב ויש לה ריח קל של שוקולד. חמאת שיאה היא או לבנה או צהובה בהירה ויש לה מרקם גרגרי. היא נושאת ריח של אגוזים. כל סוג מכיל גם קבוצת ויטמינים וחומצות שומן שונה.
בהחלט! ניתן להשתמש בחמאת קקאו ובחמאת שיאה בשגרת הטיפוח שלך. לכל אחת מהן יתרונות משלה, וכאשר הן משולבות יחד, הן יכולות לעזור בהידרציה ותזונה טובה יותר לעור הפנים.
חמאת שיאה היא הבחירה הטובה ביותר עבור אנשים עם עור יבש בגלל האופן שבו היא מעניקה לחות בצורה מיטבית. היא מסייעת לשחזר את הלחות, מה שהופך את העור ליותר גמיש וחלק.
אלרגיות לחמאת קקאו וחמאת שיאה הן נדירות, אך הן מתרחשות. לפני שתמרחו אותן על כל גופכם, חכם לנסותן על אזור קטן של העור תחילה. אם תתרחש גירוי או תגובה אלרגית, הפסקו את השימוש ופנו לרופא
גם חמאת קקאו וגם חמאת שיאה יכולות להיות מיוצרות בדרכים ידידותיות לסביבה. עם זאת, חמאת שיאה נהנית מדימוי טוב יותר מבחינת שמירה על הסביבה. זאת משום שעצי השיאה הם ילידי אפריקה, והעסקים הקשורים בהם מסייעים לשמור על כלכלות מקומיות ועל חיות הבר.
Artykuł pochodzi z serwisu NATURAL POLAND - מפיץ סיטונאי של חומרי גלם
.
Artykuł pochodzi z serwisu NATURAL POLAND - מפיץ סיטונאי של חומרי גלם
.
שמן קיק מופק בכבישה קרה של זרעי קיק ולאחר מכן מרתיחים אותו עם מים. השמן הוא תערובת של חומצה ריצינולאית (90%), חומצה אולאית (7%) וחומצה לינולאית (3%). הוא נמצא בשימושים רפואיים וקוסמטיים.
Natural Poland היא מפיצה סיטונאית של שמן קיק בכבישה קרה (קיקיון).
זהו שמן ידוע המתקבל זרעי קיק.
כיום, שמן קיק נמצא בשימוש נרחב בטיפוח העור והשיער ובמהלך טיפולי בריאות.
שמן קיק משמש בעיקר בשל השפעתו החזקה כחומר משלשל. חומצת הריצינולאית שבשמן יוצרת מלחים של נתרן ואשלגן (סבוני ריצינול) בסביבה הבסיסית של המעי. אלה מפעילים השפעה מגרה על ריריות המעי, וגורמים להגברת הפריסטלטיקה.
שמן קיק נחשב לתרופה יעילה ובטוחה לחלוטין. עם זאת, לא מומלץ להשתמש בו במהלך ההריון. איסור זה קשור ליישום הרפואי הנוסף שלו, שכן הוא משמש לפעמים גם כדי לעורר לידה. עם זאת, מחקרים קליניים אינם מאשרים את יעילותו בשימוש זה.
שמן קיק משמש גם באופן חיצוני. קומפרסים חמים מומלצים לתלונות ראומטיות, כאבי שרירים ומפרקים, טיפול בדורבנות העקב, וכן דלקות עור. זאת בשל תכונותיו נוגדות החמצון, נוגדות הדלקת, משככות כאב ומחטאות.
תוצאות ראשוניות במבחנות ובמודלים של בעלי חיים מצביעות גם על כך ששמן קיק יכול למצוא שימוש פוטנציאלי בטיפול בסוכרת ובסרטן, אף על פי שלא אושרו עדיין בניסויים קליניים.
המאפיינים המתוארים לעיל מתורגמים גם לפופולריות של שימוש בשמן קיק כמרכיב במוצרי קוסמטיקה. הוא משמש בעיקר בשל תכונות הריכוך שלו, על בסיס פעולתו האטומה, המפחיתה אובדן מים ומעניקה השפעה מזינה על העור, השיער והציפורניים.
בתחום טיפוח העור, שמן הקיק – בזכות תכונותיו האנטי-בקטריאליות ואנטי-דלקתיות – משמש לטיפול בבעיות עור כמו אקנה, פצעי בשחין, יבלות ו – כאשר משתמשים בו בטיפול ארוך טווח – הוא נותן תוצאות טובות בהפחתת צלקים וסימני מתיחה. תכונות הלחות הייחודיות שלו והתכולה הגבוהה שלו של חומצות שומן בלתי רוויות הופכות אותו גם למרכיב טוב בתכשירים נגד הזדקנות, עם השפעות התחדשות על העור. כמוצר שומני, שמן הקיק מפגין גם תכונות ניקוי וניתן להשתמש בו כתחליב פנים ומסיר איפור
עם זאת, לשמן הקיק יש שימושים רחבים יותר בקוסמטיקה. כמרכיב במרככים ושמפו, כמו גם בשימוש עצמי, הוא משפר את מצב השיער. הוא מומלץ במיוחד לשיער יבש ופגום עם קצוות מפוצלים – כאשר משתמשים בו באופן קבוע, הוא מחזק ומלחלח את השיער, כמו גם מעורר את צמיחתו, מה שהופך אותו לעבה וחזק יותר.
זה חל לא רק על מוצרים המיועדים לשיער הראש, אלא גם על מרככים לריסים ולגבות. מוצרי שמן קיק מוצאים יישומים דומים בתכשירים המשמשים במניקור. הם עוזרים לחזק ולתזונה את הציפורניים, כמו גם לתקן נזקים שנגרמו משימוש תכוף בלק רגיל או היברידי.
ביבליוגרפיה:
Artykuł pochodzi z serwisu NATURAL POLAND - מפיץ סיטונאי של חומרי גלם
.
Artykuł pochodzi z serwisu NATURAL POLAND - מפיץ סיטונאי של חומרי גלם
.
חומצה בוטירית היא תרכובת טבעית השייכת לחומצות שומן קצרות שרשרת (SCFAs), המיוצרת בתסיסה על ידי חיידקים הנמצאים במעי הגס – החלק הארוך והחשוב ביותר של המעי הגס. יחד עם חומצה אצטית וחומצה פרופיונית, חומצה בוטירית מהווה כ-83% מסך כל ה-SCFAs הנמצאות במעי הגס, ביחס של 60: 25: 15 (אצטט: פרופיונאט: בוטיראט).
למרות שמבחינת יחסים חומצה בוטירית מהווה את החלק הקטן ביותר מהסך הכל של ריכוז ה-SCFAs בלומן המעי (משתנה בטווח של 60-150 ממול/ק"ג), היא פועלת כחומר החשוב ביותר, המספק אנרגיה לתאי האפיתל המעי. בנוסף, מאז שהחלו מחקרים על תפקיד ותחליבי חומצה בוטירית בשנות ה-80, התגלו אפשרויות רבות חדשות לשימוש בה בטיפול, תזונה ומניעת מחלות; ולא מדובר רק בתפקוד של מערכת העיכול.
חומצה בוטירית היא תרכובת שמציבה כמה בעיות בשימוש שלה כתרופה או תוסף. הבעיות הללו קשורות בעיקר לריח הלא נעים שלה, שמזכיר חמאה מעופשת, וליציבות הכימית הנמוכה שלה. לאחר מתן דרך הפה, חומצה בוטירית נספגת במהירות ומשמשת את האפיתל של מערכת העיכול העליונה, מה שמונע מהמינון המלא להגיע לאתר הפעולה הרצוי, כלומר המעי הגס. כדי להימנע מהבעיות הללו, בדרך כלל היא ניתנת בצורה היציבה יותר של מלח נתרן – בוטיראט נתרן, שמתפרק בגוף לאניון בוטיראט ונתרן. בנוסף, ניתן להגן על המרכיב הפעיל מפני ספיגה ופירוק מוקדם על ידי הכנסתו לכדורים וציפויים מיקרוסקופיים.
רוב מוחלט של חומצה בוטירית מנוצלת במקום ייצורה, מספקת השפעות מועילות על אפיתל המעי הגס. ההשפעות של חומצה בוטירית על המעי קשורות לא רק לתפקוד האנרגטי שלה, אלא גם להשפעות ביולוגיות רבות שמשפרות את בריאות האדם. ברמת המעי היא כוללת:
במילים אחרות, חומצה בוטירית היא המקור העיקרי לאנרגיה לתאי האפיתל במעיים; יש לה השפעה מזינה על הרירית ומקדמת את ריפויה והתחדשותה; היא מחזקת את דפנות המעי, מה שמגן מפני חדירת חיידקים למחזור הדם; ובמקביל מפגינה השפעות אימונומודולטוריות, אנטי-דלקתיות ונוגדות חמצון.
התכונות של חומצה בוטירית משמשות קלינית במחלות כמו קוליטיס כיבית, מחלת קרוהן, תסמונת המעי הרגיז (IBS) ומחלות מעיים דלקתיות ותפקודיות אחרות. עם זאת, היתרונות שלה יכולים להיות מועילים גם במצבים קלים יותר. היא מפחיתה אי נוחות הקשורה לשלשול, עצירות או בעיות עיכול (עיכול לקוי, נפיחות, כאבי בטן), מווסתת את תפקוד המעי, משפרת את המוטיליות של מערכת העיכול ויש לה השפעה מגנה במהלך השימוש בסטרואידים (גם מבחינה רפואית וגם לבניית רקמת שריר). חשוב לציין, שבניגוד לתרופות הביתיות הפופולריות לשיפור העיכול, ניתן להשתמש בחומצה בוטירית גם בטיפול במחלת כיב פפטי. היא לא רק מקלה על תסמיניה, אלא גם מקדמת התחדשות אפיתל.
למרות שחומצה בוטירית היא תרכובת שפועלת בעיקר במעיים, היא גם מראה השפעות חיוביות מחוץ למעיים. כמויות קטנות ממנה נספגות לזרם הדם ומשפיעות על רקמות ואיברים אחרים, כולל:
תכונות רב-כיווניות ושימושים אלו של חומצה בוטירית הופכות את זה לשקול את התוסף שלה, לא רק למטרות טיפוליות – להקל על תסמינים מעיים ומערכת העיכול לא נעימים, אלא גם באופן מניעתי – להשתמש בו בדומה לוויטמינים מרובים לתמוך בתפקוד התקין של הגוף. תוספת של חומצה בוטירית מומלצת במיוחד לקשישים (מכיוון שהייצור שלה יורד עם הגיל), במחלות מערכתיות המובילות לכייחה הדרגתית (סרטן, מחלות חיסון והפרעות חיסוניות), כמו גם בעת נטילת תרופות מדכאות חיסון ותרופות סטרואידיות. בזכות ההשפעות המערכתיות שתוארו, יתרונות נטילת חומצה בוטירית יורגשו גם על ידי אלו הנמצאים בסיכון לפתח מחלות חיים כמו השמנת יתר ועמידות לאינסולין.
יתרון חשוב של חומצה בוטירית הוא שהיא תרכובת נמוכת נזק ובטוחה מאוד לגוף. היא לא גורמת לתופעות לוואי משמעותיות או תגובות שליליות, והשימוש בה מותר בכל קבוצות הגיל ללא התוויות נגד משמעותיות. כתרכובת המאופיינת ברעילות נמוכה מאוד, ניתן לשלב אותה בבטחה בתזונה, ולהביא תועלות רבות לתפקוד התקין של הגוף. מינון מניעתי, עם ייצור ממוצע של תוכן המעי של 3-4 ליטרים ביום, הוא 300 מ"ג חומצה בוטירית (בוטיראט נתרן) ביום. כדי לראות תוצאות נראות לעין, יש להמשיך את הטיפול לפחות 3 חודשים.
כפי שהוזכר קודם לכן, חומצה בוטירית מיוצרת בגוף האדם בעיקר על ידי חיידקי תסיסת סוכר הנמצאים במעיים. אלה כוללים את המיקרואורגניזמים: Clostridium spp., Eubacterium spp., Fusobacterium spp., Butyrivibrio spp. Megasphaera elsdenii ו-Mitsuokella multiacida. עם זאת, כדי שתהליך התסיסה יתרחש, עלינו לצרוך מזונות המכילים מרכיבים ספציפיים. מקורות עיקריים של פחמימות בלתי ניתנות לעיכול ואוליגומרים הקסוזיים בדרגות שונות של פולימריזציה המשמשות את החיידקים כוללים:
כמויות קטנות של חומצה בוטירית מצויות גם במוצרים הנצרכים מדי יום – חלב ומוצרי חלב, גבינות קשות, מוצרים מותססים (כגון כרוב כבוש, מלפפונים במי מלח, פולי סויה מותססים). עם זאת, בשל היציבות הכימית הנמוכה של תרכובת זו ותכולתה הנמוכה במוצרים אלו, אין להן השפעה משמעותית על אפיתל המעי האנושי.
לכן, כדי להשלים את מחסור בחומצה בוטירית, יש להסתמך על חיידקים פיזיולוגיים או תוספי תזונה הזמינים בחנויות. רק אל תחליטו לצרוך את החומצה הבוטירית הנוזלית הקיימת בשוק היום – היא משמשת בדיג ליצירת פתיונות ויש לה ריח חזק ולא נעים.
ספרות:
Artykuł pochodzi z serwisu NATURAL POLAND - מפיץ סיטונאי של חומרי גלם
.
Artykuł pochodzi z serwisu NATURAL POLAND - מפיץ סיטונאי של חומרי גלם
.
רשות הבטיחות במזון האירופית ניתחה את הבטיחות של סטיביה והמליצה על הצריכה היומית המקובלת של סטביול גליקוזידים על 4 מיליגרם לקילוגרם משקל גוף ליום. מחקרי רעילות, כלומר מחקר על ההשפעות המזיקות של התרכובת הנחקרת עקב תכונותיה, הראו שהגליקוזידים אינם טרטוגניים (כלומר אין להם השפעה רעילה על העובר או העובר), אינם מוטגניים ואינם מסרטנים. הם גם לא מראים רעילות חריפה (כלומר כאשר ניתנים במינון גבוה) זמן קצר לאחר הבליעה, וגם לא רעילות תת-חריפה הקשורה לשימוש ממושך. סטיביה בטוחה גם לנשים בהריון ומניקות, בתנאי שהצריכה לא תעלה על הצריכה היומית המקסימלית המותרת.
בדיקות ADME (ספיגה, פיזור, חילוף חומרים ופינוי) של החומר הנחקר הראו כי בשל קשרי הבטא-גליקוזידיים, גליקוזידים של סטיבול אינם מתעכלים במערכת העיכול, אלא עוברים מטבוליזם על ידי החיידקים המיישבים את המעי הגס, תוך ייצור של סטיבול אגליקון, אשר מופרש לאחר מכן בשתן ובצואה. ממצאים אלה תומכים במסקנה שלגליקוזידים של סטיבול אין ערך קלורי. לכן, הם משמשים בתעשיית המזון כתחליף סוכר עבור אנשים עם סוכרת או תנגודת אינסולין – הם לא גורמים לתנודות ברמות הסוכר בדם ועליות חדות של אינסלין. נתונים קליניים מראים גם כי החלפת סוכרים פשוטים בסטיביה משפיעה לטובה על ירידה במשקל ועל הפחתת מדד מסת הגוף (BMI).
Steviol glycosides 95 REB-A 80 ו-REB-A 60, הידועים בדרך כלל כסטביה או סטיביה, הם תחליפים צמחיים לסוכר לבן. הם חייבים את הפופולריות שלהם לנכסים שלהם. הגליקוזידים של Steviol הם מתוקים וניתן להשתמש בהם בקלות כתחליף בריא וטבעי לסוכר לבן רגיל.
בנוסף, מחקרים מוכיחים שלסטביו גליקוזידים יש השפעה מועילה על הפחתת עששת שנגרמת על ידי החיידק Streptococcus mutans. תכונה זו עשויה להיות כפולה: מחד גיסא, אנשים הצורכים מוצרים הממותקים בסטיביה במקום סוכרוז מפחיתים את צריכת הסוכר הכוללת הנחוצה לחיידקים הגורמים לעששת כדי לגדול. מאידך, מחקרים רבים הראו שתמציות סטיביה עשויות לעכב ולהפחית את צמיחת החיידקים המזיקים, כמו גם את התפתחות הביופילם. משחת שיניים עם סטיביה מפחיתה את התפתחות הרובד ואת מספר החיידקים הגורמים לעששת בחלל הפה.
לתמצית סטיביה יש גם תכונות בריאותיות הכוללות נוגדי חמצון, נוגדי וירוסים ואפקטים של מודולציה חיסונית. מחקרים הראו כי סטביול גליקוזידים מונעים דלקת על ידי גרימת הפרשת ציטוקינים נוגדי דלקת. ניסויים בקווי תאים נאופלסטיים אנושיים הראו גם כי סטביול גליקוזידים מעוררים ייצור של ציטוקינים המפחיתים את צמיחת תאים סרטניים.
גליקוזידים של סטיביה נחשבים בטוחים עבור אנשים עם אלרגיות, מכיוון שהם אינם גורמים לתגובות אלרגיות ואינם יוצרים תרכובות שגורמות לאלרגיה כאשר הם מתפרקים בגוף. עלי הסטיביה שימשו במשך שנים רבות ולא דווח על תגובות אלרגיות הקשורות לצריכתם. נצפו תגובות רגישות יתר נדירות לסטיביה לפני 2008, כלומר לפני השימוש בגליקוזידים של סטיביה מטוהרים במיוחד. לאחר 2008, לא דווח על רגישות יתר לסטיביה. לכן, מוצרים המכילים סטיביה אינם צריכים לשאת אזהרות אלרגיה מיוחדות על התווית.
כל העובדות שהוצגו לעיל, והראיות שהוכחו על ידי מחקרים קליניים רבים, מראות באופן חד משמעי שגליקוזידים של סטיביה עצמם, והמוצרים המכילים אותם, בטוחים ובריאים לחלוטין, ואפשר לצרוך אותם על ידי נשים בהריון, ילדים, וכן אנשים הסובלים מאלרגיות או מחלות מטבוליות.
ספרות:
Gardana C, Simonetti, Canzi E et al. Metabolism of Stevioside and Rebaudioside A from Stevia Rebaudiana extracts by Human Microflora, J. Ag. Food Chem, 51(2):6618-6622, 2003.
Ferrazzano GF, Cantile T, Alcidi B, et al. Is Stevia rebaudiana Bertoni a Non Cariogenic Sweetener? A Review. Molecules. 2015;21(1):E38.
European Food Safety Authority, Panel on Food Additives and Nutrient Sources added to Food. Scientific opinion on the safety of steviol glycosides for the proposed uses as a food additive. EFSA Journal, 8(4):1537. 2010. [3. Biological and toxicological data (pg 20); 3.1. Absorption, distribution, metabolism and excretion (pg 20); 3.1.1. In vitro studies (pg 20);3.1.2. In vivo studies (pg 20)]. www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/1537.htm
European Commission Regulation (EU) No 1131/2011 of 11 November 2011 amending Annex II to Regulation (EC) No 1333/2008 of the European Parliament and of the Council with regard to steviol glycosides. Official Journal of the European Union. December 11, 2011. Retrieved June 13, 2013: http://eurlex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2011:295:0205:0211:EN:PDF
US Department of Health and Human Services and US Department of Agriculture. 2015–2020 Dietary Guidelines for Americans. 8th Edition. December 2015. Available at: http://health.gov/dietaryguidelines/2015/guidelines/.
Artykuł pochodzi z serwisu NATURAL POLAND - מפיץ סיטונאי של חומרי גלם
.
Artykuł pochodzi z serwisu NATURAL POLAND - מפיץ סיטונאי של חומרי גלם
.
אנג'ליקה גינה או אנג'ליקה גדולה (litvora), סלרי בר או פשוט אנג'ליקה (Angelica archangelica L.) היא צמח ממשפחת הסוככניים (Apiaceae), בדומה לגזר, שומר או כמון פרסי. במראה שלה, היא עשויה גם להידמות להוגוויד של סוסנובסקי – לכן יש לנקוט בזהירות אלא אם כן בטוחים לחלוטין בזיהוי המין.
כמו מינים קרובים, גם לאנגליקה יש מראה ייחודי ומאפיין. גבע האנגליקה חלול ועירום כמעט לחלוטין, וגדל לגובה של 1.5-2.5 מטר. בקצה הנבט הוא מסתיים בתפרחת – סוכך קמור מאוד וחסר שיער עם סוכוכונים כדוריים. עם זאת, לשימוש רפואי, משתמשים בעיקר בחלקים התת-קרקעיים של האנגליקה – השורש והקנה שלה. חלקים אלה קצרים, לבנים וספוגיים מבפנים. בנוסף לתכשירים העשויים משורש אנגליקה, ניתן להשתמש בחלקים התת-קרקעיים של הצמח וגם בזרעים כדי להפיק שמן אתרי.
תמצית שורש אנג'ליקה מגיעה מצמח שעל פי האגדה מגיע ממין שהובא לכדור הארץ על ידי המלאך רפאל. מכאן ששמה הלטיני הוא Angelica archangelica . תמצית זו משמשת לעתים קרובות במוצרים המסייעים להילחם בגזים ובשובע.
לשורש אנג'ליקה תרכובת כימית מורכבת ותכונות רפואיות רחבות מאוד. השימוש הנפוץ ביותר בו הוא בשל ההשפעה החיובית שלו על מערכת העיכול. אנג'ליקה משפרת את הפרשת מיץ הקיבה והרוק, וממריצה הפרשת אנזימי עיכול, תוך שיש לה השפעה מרגיעה על השרירים החלקים של מערכת העיכול ותעלות המרה.
בנוסף לסיוע בעיכול, לצמח יש גם השפעה דטוקסיפיקציה בזכות תכונותיו המשתנות ומשמידות חיידקים, ו – בניגוד לדמוי חמוציות – הוא אינו גורם להחמצת שתן. עם זאת, הצמח משפיע גם על מערכות גופניות אחרות.
לשמן אנג'ליקה יש תכונות נוגדות חרדה, מרגיעות, נוגדות פרכוסים ומגנות עצבים, כמו גם מפגינות דלקת ונוגדות ראומטיזם.
לצד שימוש פנימי, קיימים גם יתרונות במריחת שמנים או רטיות עם תמצית שורש אנג'ליקה על העור. שמן אנג'ליקה מפגין תכונות המאיצות את ריפוי הפצעים ופועל כנגד חיידקים.
בשל תכונותיה הרפואיות הרבות, אנג'ליקה משמשת רבות ברפואה המסורתית. ניתן להשתמש בה במקרים של בעיות כגון:
כפי שהוזכר לעיל, אנג'ליקה ניתן להשתמש לא רק בריפוי, אלא גם בתחומים אחרים בחיים. זהו צמח אכיל, המשמש להכנת יינות דבש ומשקאות חריפים (ליקרים וטינקטורות), קישוט עוגות ופשטידות, והכנת ריבות. תמציות אנג'ליקה משמשות גם בקוסמטיקה. השמן, בעל ניחוח המוסק שלו, משמש לפעמים בהכנת בשמים.
למרות שמקובל לחשוב שמוצרים טבעיים בטוחים מאוד לשימוש, הדבר לא תמיד נכון. זה נכון גם לגבי אנג'ליקה ותופעות הלוואי שלה. בדומה, למשל, לויטמין A או סנט ג'ון וורט, תכשירים משורש אנג'ליקה עלולים להיות בעלי תכונות פוטוסנסיטיביות. משמעות הדבר היא, שבעת שימוש באנג'ליקה, העור עלול להיות רגיש במיוחד לשמש ולהיכוויות או לשינויי צבע ביתר קלות. תכונה זו נובעת מנוכחותם של חומרים פעילים ביולוגית מקבוצת הפוראנוקומרינים, שעם זאת נושאים גם את התכונות הרפואיות של צמח המלאך.
בשל אפקט רגישות לאור (פוטוסנסיטיזציה) הנ"ל, השימוש באנג'ליקה אינו מומלץ לאנשים עם רגישות גבוהה לקרינת UV הנוטלים תרופות פוטואלרגניות אחרות. יתרה מכך, לא מומלץ לשימוש על ידי נשים בהריון, מכיוון שהוא עלול לעורר התכווצויות רחם ולהוביל ללידה פגים. התוויות נגד נוספות לתכונות הרפואיות של אנג'ליקה קשורות למנגנון הפעולה שלה וכוללות גלומרולונפריטיס, מחלת כיב פפטי, דלקת קיבה ומעיים, וכן טיפול נוגד קרישה מתמשך.
עד 2014, אנג'ליקה רפואית הייתה צמח מוגן לחלוטין. כיום, היא עדיין נמצאת תחת הגנה חלקית. לכן, ליקוט אנג'ליקה מאתרים טבעיים מותר רק במקרים מסוימים ודורש אישור. עם זאת, זה לא אומר שאי אפשר להשתמש בו בטיפולים ביתיים. האפשרות הקלה ביותר היא לרכוש שורש אנג'ליקה מיובש או מוצרים מוכנים המבוססים על התמצית שלו, כגון תמצית שורש אנג'ליקה שניתן לרכוש כאן. כאופציה נוספת, מכיוון שאנג'ליקה הוא צמח עמיד בפני כפור שאינו דורש טיפול מיוחד, ניתן לגדל אותו גם בגינת הבית. זרעים ניתן לקנות בחנויות צמחי מרפא וגן.
ספרות:
Artykuł pochodzi z serwisu NATURAL POLAND - מפיץ סיטונאי של חומרי גלם
.
Artykuł pochodzi z serwisu NATURAL POLAND - מפיץ סיטונאי של חומרי גלם
.
Sulbutiamine היה נוצר כתוצאה משילוב שתי מולקולות תיאמין באמצעות קשר דיסולפיד. בתהליך זה, המולקולה מפתחת תכונות ליפוטרופיות, מה שמעלה משמעותית את הזמינות הביולוגית שלה. בין שאר האנלוגים, sulbutiamine בולט ביכולתו לספק תיאמין לרקמות פחות נגישות, כמו גם לחצות את מחסום הדם-מוח.
Sulbutiamine, הנקרא גם isobutyrylthiamine disulfide , הוא צורה סינתטית של ויטמין B1 . ויטמין זה אחראי על היכולת ללמוד מהר יותר, לזכור עובדות ביתר קלות ולהתרכז טוב יותר במהלך הפעילויות.
תיאמין הוא חומר חשוב מאוד לבריאות הכללית של הגוף. זהו קו-פקטור בתגובות אנזימטיות רבות השולטות בתהליכים מטבוליים. זה מגרה את המוח ויש לו השפעה חיובית על המצב הפסיכו-רגשי. תיאמין נמצא בכמויות גדולות באיברי הגוף המאופיינים בקצב חילוף חומרים גבוה, כגון הלב או הכבד.
מאז הצגתו לשוק, sulbutiamine הפך ידוע ביותר בזכות התכונות הנוטרופיות שלו. מחקרים הראו שמחסור בתיאמין, והירידה בתפקוד הקוגניטיבי הנובע מכך, הם הגורמים הבסיסיים לכמה מחלות ניווניות (מחלת אלצהיימר, מחלת פרקינסון). תוספת לטווח ארוך עם sulbutiamine מגבירה את ספיגת הכולין, המשמשת את ההיפוקמפוס, החלק במוח שאחראי על יצירת זיכרון לטווח ארוך. תיאמין הוא גם קו-פקטור חשוב בסינתזה של אצטילכולין, נוירוטרנסמיטר הדרוש בלמידה.
מחקרים הוכיחו כי תוספת עם המינון הנכון של sulbutiamine יש השפעה חיובית על מיקוד קשב, יצירת זיכרון ואחזור מידע.
תסמינים קלים של מחסור בתיאמין לִכלוֹל תחושת עייפות, עצבנות, ירידה במצב הרוח והפרעות ריכוז. לכן, sulbutiamine משמש לטיפול באסתניה, כלומר תסמינים של עייפות פיזית או נפשית. בתחלואים האלה, sulbutiamine פועל בעיקר כמאפנן העברה במערכות הגלוטמטרגיות והדופמינרגיות המרכזיות. כתוצאה מכך, מספר הקולטן לדופמין (D1) אג"ח מגביר ומשפיע על מחזור הדם של נוירוטרנסמיטרים, אשר משפר את מהירות התגובה, הערנות, וגם עשוי לשפר את המוטיבציה, ביצוע sulbutiamine תוסף פופולרי בקרב ספורטאים.
המוח משתמש בכ-20% מכל החמצן הנחוץ לבני אדם כדי לשרוד, והוא חשוף במיוחד לרדיקלים חופשיים. כמעט 5% מהחמצן המשמש בתגובות מטבוליות הופך לצורות תגובתיות שלו. ייצור מוגזם של רדיקלים חופשיים, פעילות נמוכה יותר של אנזימים נוגדי חמצון או ירידה בריכוזים של גורמים מפחיתים עלולים להוביל ללחץ חמצוני במוח.
Sulbutiamine בעל תכונות נוירו-פרוטקטיביות הודות לתיולים שהוא מכיל ריכוז תיולים הוכח כמווסת חשוב של תהליכי חיזור תאים, בגלל שהם אַספָּקָה כמויות רבות של נוגדי חמצון. באופן מעניין, הוכח שכמה תרכובות המכילות תיול, לְרַבּוֹת sulbutiamine, מגבירים את רמת הגלוטתיון, החשובה במניעת מתח חמצוני בתאי המוח.
תיאמין הוגדר גם כמעכב פוטנציאלי של התפשטות ניאופלזמה. עדויות רבות מצביעות על כך sulbutiamine, הודות לזמינותו הביולוגית הגבוהה, עשוי להיות בעל פוטנציאל אנטי סרטני חזק במיוחד.
ספרות:
Artykuł pochodzi z serwisu NATURAL POLAND - מפיץ סיטונאי של חומרי גלם
.
Artykuł pochodzi z serwisu NATURAL POLAND - מפיץ סיטונאי של חומרי גלם
.
המטרה העיקרית של הפרויקט היא לחזק את מעמדה של NATURAL POLAND בעולם, שיושג באמצעות פעילות קידום מכירות מועצמת. הודות ליוזמות אלו, החברה מצפה לא רק לצבור שותפים עסקיים ולקוחות חדשים למוצריה, אלא גם לחזק את נוכחותה בשווקים הבינלאומיים. התרחבות זרה מכוונת גם להגדלת המכירות ולפתיחת נתיבי הפצה חדשים. השגת יעדים אלו תתרום לקידום תעשיית המזון הפולנית המיוחדת ולחיזוק התדמית של הכלכלה הפולנית.
התקציב הכולל של הפרויקט הוא PLN 332,600.00, מתוכם 249,450.00 PLN הוא תרומה מקרנות אירופה.
Artykuł pochodzi z serwisu NATURAL POLAND - מפיץ סיטונאי של חומרי גלם
.
Artykuł pochodzi z serwisu NATURAL POLAND - מפיץ סיטונאי של חומרי גלם
.
במהלך שלושת ימי האירוע, נציג את היצע המוצרים שלנו, הכולל m.in שמני בישול מזון, טעמים, תמציות ומוצרים רבים אחרים המושלמים לתעשיית המזון . נהיה מוכנים גם לשיחות עם נציגי חברות שירצו לשתף פעולה עם החברה שלנו.
אנו מזמינים אתכם לבקר בדוכן שלנו מספר 4.0H102 ביריד Fi Europe בפרנקפורט. נשמח להציג את הצעתנו ולענות על כל שאלותיכם.
Artykuł pochodzi z serwisu NATURAL POLAND - מפיץ סיטונאי של חומרי גלם
.
Artykuł pochodzi z serwisu NATURAL POLAND - מפיץ סיטונאי של חומרי גלם
.
תמצית השמן נקבלת באמצעות שיטה בשם מקרציה. השיטה כוללת השריית חומר גלם צומחי בממס מסוים (כגון מים, שמן, או אלכוהול) בטמפרטורת החדר. תהליך המקרציה יכול להמשך ממספר דקות עד מספר שבועות. עם זאת, בשל תכונותיה המיוחדות של השיטה, אין אפשרות לבצע אקסטרקציה מלאה של כל החומרים הפעילים באמצעותה. ההשריה ממשיכה עד שמתקבל איזון בין ריכוז החומרים הפעילים שנמצאים בממס לבין ריכוז החומרים בחומר הגלם הצומחי.
בתחום הקוסמטיקה, שימוש נרחב נעשה בתמציות בשמן, אשר בניגוד לשמנים צומחיים שמיוצרים בעיקר מזרעים של צמחים שומניים, מיוצרות על ידי אקסטרקציה של חומר גלם צומחי בשמן.
איך מכינים תמצית באמצעות מקרציה? תהליך זה ניתן לביצוע על כל חלק של הצמח ויכול להתבצע בשני דרכים – בשיטה החמה או בשיטה הקרה.
במקרציה קרה, כל התהליך מתבצע בטמפרטורת החדר. החומר הגלם מושרה בשמן ונשאר כך למשך שלושה שבועות, במהלכם התערובת מתערבבת מדי יום.
בשיטה להכנת תמצית בשמן באופן חם, התהליך מתבצע אחרת. במהלך שיטה זו, התערובת מחממת למשך 20 דקות מיידית לאחר שהחומר הגלם מושקע בשמן, ולאחר זמן זה, התהליך הרגיל של המקרציה מתחיל, אולם הוא קצר יותר, ומתמשך למשך 24 שעות בלבד.
תמצית בשמן שנוצרת כך מכילה את כל החומרים שנמצאים בחומר הגלם הצומחי וניתן להפקתם בשמן. הרכיבים כוללים חומצות שומן, ויטמינים A, D, E ו-K, שמנים אתריים וווקסים. לכן, התמציות משמשות בעיקר לטיפוח העור, ובמיוחד לעור יבש ופגוע.
תמציות בשמן מצמחים, כמו תמצית בשמן של ארניקה, תמצית בשמן של צהובונים, תמצית בשמן של לבנדר או תמצית בשמן של דימורף, מצוינות בפעולה המרטיבה החזקה שלהן, בסגולותיהן האנטי-דלקתיות והאנטי-בקטריאליות – הן מקלות על גירויים ומסייעות בריפוי של פצעים. ישנו גם מוצר נוסף מעניין: תמצית בשמן של גזר, שבזכות כמות גבוהה של ויטמינים E ו-K והקרוטין שבו, היא מתאימה במיוחד למוצרי קוסמטיקה המשמשים לשימור ושיפור צבע השיזוף.
ההגדרה ושימוש בתמצית בשמן בתעשיית התרופות שונה מאוד מתעשיית הקוסמטיקה. בעולם הפרמציה וטכנולוגיה של צורות תרופה, "תמצית בשמן" מתייחסת בעיקר לחליטות שמופקות מחומרים גלמיים מסיסים, כגון זרעי פשתן או שורש פרח המלחמה. תמציות אלו מוכנות על ידי השריית חומר גלם במים בטמפרטורת החדר, לרוב ביחס של 1:20 (חומר גלם לממס), מערבבים אותם היטב ומשרים אותם תחת כיסוי למשך 30 דקות, תוך שמשכים לערבב מעת לעת. השיטה מאפשרת אקסטרקציה יעילה של החומר המסיס מהחומר הגלם על ידי הגבלת האקסטרקציה של חומרים אחרים שהם יותר מסיסים באלכוהול או שמנים.
תמציות בשמן מסוג זה ניתנות להכנה בקלות בבית. משום שהשימוש בהם נפוץ, הפופולריות במיוחד הן אלה שמופקות מזרעי פשתן. תמצית בשמן של זרעי פשתן, בזכות הכמות הגבוהה של מסיסים ותכונותיה הפיזיקו-כימיות (כמו הדביקות ויכולת הפיצוץ), יכולה לשמש בשלל דרכים. היא משמשת להגנה על המעי הגס, כאשר נלחמים בשפעת וכמוסד עזר לשליטה בתהליכי עיכול, וכמו כן יעילה במחלות של מערכת הנשימה – היא מגנה ומרטיבה את הגרון, מקלה על כאבים ושיעולים. בשימוש חיצוני, היא מקלה על גירויים ומצבים דלקתיים של העור, וגם מרטיבה אותו.
1. https://biotechnologia.pl/kosmetologia/ziolowe-maceraty-olejowe-w-pielegnacji-skory,17397
2. https://www.poradnikzielarski.pl/ziola-lecznicze/nasiona-lnu-oslaniaja-przewod-pokarmowy-walcza-z-zaparciami.html
3. Sznitowska M. Farmacja stosowana – technologia postaci leku. PZWL, 2017
Artykuł pochodzi z serwisu NATURAL POLAND - מפיץ סיטונאי של חומרי גלם
.